TIPS: Så lyckas du med din brun utan sol

Jag fick en fråga här om dagen om jag inte kunde tipsa om hur jag gör för att lyckas med min brun utan sol. Sanningen är den att jag endast busat mig ca 4 gånger i hela mitt liv. MEN, jag har alltid lyckats och fått en riktigt fin och jämn färg över kroppen. Det som kan vara lite klurigt är just runt omkring fotknölarna, knäna och armbågarna. Jag tänkte i alla fall tipsa er om hur jag gör när jag busar mig, hoppas att det kan vara till någon hjälp!

  1. Först och främst så brukar jag raka mina ben, när man rakar benen brukar även döda hudceller åka med så därför väljer jag att göra detta som det första steget! (rakar du inte benen så behöver du självklart inte göra detta 😉 ).
  2. Mitt andra steg är att jag skrubbar hela min kropp med en kroppsskrubb, jag använder en ifrån Oliv som jag köpte på Åhléns! Jag brukar skrubba med en skrubbhandske eller en liten handduk för att få bäst effekt, anledningen till varför jag väljer att raka benen innan detta steget är för att jag upplever att skrubben blir bättre om man rakat bort håren innan. Dessa två stegen gör jag alltså i duschen! Jag skrubbar hela kroppen noggrant och är extra noga vid de mer torrare ställena som till exempel fötterna och knäna.
  3. Efter duschen så torkar jag mig NOGA med handduken så att jag inte är fuktig på kroppen, dessutom brukar jag vänta några minuter för att bli extra torr, då fäster busen mycket bättre tycker jag.
  4. Jag smörjer sedan in mig med min bus som kommer ifrån Åhléns, den är lätt att se då den är mörk i färgen, då är det enklare att se vart man missat osv. Jag börjar på benen och fötterna, och på fötterna är jag noga med att inte ta för tjockt lager, men för att slippa fula linjer på fötterna så smörjer jag fortfarande in alla delar på foten, dock brukar jag strunta i hälsenan så den oftast tar upp väldigt mycket färg. Var dessutom noga med att smörja RUNT fotknölen eftersom det inte är lika torrt där, annars är det lätt att fotknölen blir jättemörk och mycket blekare runt omkring.
  5. Sedan jobbar jag mig uppåt och sist gör jag mina händer, jag brukar alltid tvätta händerna först så att inte handflatorna blir bruna. Sedan lägger jag en klick på övre handen och smörjer in med hjälp av handryggarna. förstår ni? Fingrarna brukar jag dock smörja in med fingertopparna just för att dem är enkla att tvätta av.
  6. Min bus är en lotion vilket gör att jag i princip kan gå ut med den direkt, men jag brukar ha den över natten, den värkar på 3h men jag ser bäst resultat efter en natt, sedan kan man välja att duscha av den eller inte på morgonen, jag brukar göra det bara för att slippa känna mig helt insmord av bus-lukt, hehe.
  7. Sist men inte minst så är jag riktigt noga med att alltid smörja kroppen med en fet kräm varje dag, då håller busen längre och din hy kommer kännas fräschare. 

Lycka till med er brun utan sol! Nu närmar sig sommaren med stormsteg dock, så snart slipper man det där eländet! 😀

KRAMbbdacf24-77ae-4493-a6d1-3ebc048d328e.jpg

1 Kommentar

  1. Jennie säger:

    tack för tips, visst inte man skulle köra bodylotion för få det hålla bättre varje dag. Dock iof tar jag det varje gång jag duschar, men inte varje gång!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.