Q/A – MIN ANVÄNDNING AV PROTEINPULVER

Q:

Hej!
Älskar verkligen din blogg, du är superinspirerande och verkar jättehärlig! Jag har en fråga om ditt användande av proteinpulver. Jag har själv precis börjat använda det och undrar lite när du använder casein och när du använder vassle? Om du kan tipsa lite om det!

Kram!

A: Hej! Först och främst tack så hemskt mycket fina du! Det värmer så otroligt mycket att höra att man kan bidra till inspiration! 😀

För att förtydliga för de som kanske inte har bra koll på just proteinpulver så finns det i alla fall skillnader på olika pulver. Kasein är proteiner som kroppen långsamt tar upp (mellan 6-8 timmar) medan vassle tas upp snabbare av kroppen (mellan 1-2 timmar). Kasein klarar av att hettas upp och kan användas i bakverk eller liknande! Vassle bör inte värmas då produktens funktion försämras av det.

Jag använder främst och mest vassleprotein. Jag använder mig utav MM-sports egna märke Body Science och jag gillar dem väldigt mycket! Jag använder inte protein som måltidsersättare utan hellre som ett tillskott i mat eller bredvid. Och såklart efter träning. På morgonen blandar jag alltid i en skopa vassleprotein i min gröt för jag tycker det är ett bra sätt att få i sig protein på, dessutom är det väldigt gott och just protein gör att du håller dig mättare. Men som jag nämnde ovan så kan inte vassleprotein hettas upp för mycket, så jag blandar i en skopa EFTER jag har kokat upp min gröt, självklart är gröten fortfarande varm men jag har ändå inte kokat proteinet 😉 Jag tror ni förstår! Vassle tar jag även direkt efter träning om jag vet att jag inte kommer hinna få i mig mat inom 20-40 minuter. Idag tog jag till exempel en shake på vägen hem då jag inte kunde äta mat direkt efter, så jag ville hjälpa mina muskler att återhämta sig och gynna min muskeluppbyggnad.

Kasein använder jag i princip bara när jag skall baka, göra proteinfluff/pudding eller brownie i micron! I vissa fall tar jag även en shake innan jag skall sova så att mina muskler får protein under hela nattens gång. Plus att det hindrar mina muskler ifrån att brytas ned.

Om jag skall sammanfatta allt så använder jag definitivt mer vassleprotein än kasein. Jag har helt enkelt mer användning utav det! 🙂

Hoppas att du fick svar på lite funderingar. KRAM

img_4652.jpg327378bc-9bd0-4393-ab67-f1291db2e88f.jpg

2 Kommentarer

  1. stephanie säger:

    kan man få recept på dina borwnie i micron???

    1. amandafranzen säger:

      Hej! Absolut kan jag ordna det. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.